Segítsük a csenyétei lakosokat!

Buday Barnabás kérését tolmácsoljuk felétek. Kérjük, ha tudsz jönni akkor Jernei Petinek ezt jelezd a pjernei @ gmail.com e-mail címen!

Buday Barnabás levele:

 

"Pénteken, 5-én 11-től kezdjük a favágást Csenyétén - az egyik legszegényebb magyar faluban. A szükség és az ínség kézzel fogható.
Önkéntes akciónak álcázott segítségnyújtás: az ifjúságügyért is felelős államtitkárság biztosítja az MCSSZ számára azt az összeget, amiből fát tudunk vásárolni a helyieknek. 178 család, kb. mindenki kap 1 mázsát - másfél talicska -, lesz mérleg és a helyi (fancsali) evangélikus lelkész srác - kemény legény - szervezi az osztást.
A Stihl Kft. biztosít 4-5 fűrészt és mindent - még lehet segítséget is -, ami a kezeléshez (védőcuuc), élezéshez kell.
Az MCSSZ jelenlevő tagjai lelkesen enyhítik a kiszolgáltatottságot és ellenszolgáltatást a mennyei Atyától várva, felvágják a 25m3 fát. MIvel ez nem lesz egy tipikus leányálom, ezért keménykötésű, lehetőség szerint 18+ éves embereket, álmodó fiúkat és lányokat várunk.
Kisbuszt remélünk a Jezsutól, intézése folyamatban.

Indulás: Miskolcról fél 10-kor, érkezés az esti órákban. Feladat: favágás, illetve a háttér biztosítása: sátorállítás, teafőzés a munkásembereknek. A nehézség: Ha esik az eső, és fagy az ón, akkor is mennünk kell.

Napközbeni bónuszok: esetleges sajtónak nyilatkozat, esetleges (helyettes-)államtitkári látogatás, illetve napkezdésnek 1 vagy 2 keresztelő az újonnan felszentelt, tejcsarnokból alakított kápolnában. http://evangelikus.hu/cikk/tejcsarnokb%C3%B3l-lett-k%C3%A1polna-cseny%C3%A9t%C3%A9n

No egyelőre ennyi! Kérlek segíts(etek), ne maradjunk magunkra!

Köszi, jó munkát!

Barnabás"