II. Éjszakai hadijáték

Idén megrendezésre került a II. Éjszaki hadijáték, amin több mint 90-en vettek részt. A résztvevők nem csak cserkészek voltak, hanem Lévaysok és külsősök is. Mi már izgatottan vártuk az érkező csapatokat, akik a regisztráció után átestek egy őskori időgépen ahol ősemberré változtak.

Ezt követően megnyitón vettek részt az „ősemberek” ahol köszöntöttük őket, elénekeltük a cserkészindulót illetve a házirendet olvastuk fel. Majd ezután lánctalpas meseerdő vette kezdetét ahol mindenki kiélhette színészi vágyait. Megismerkedhettünk Frédi és Béni nyaralásának zűrös történetével. Ezt követte a vacsora, amikor mindenki elfogyasztotta az otthonról hozott elemózsiáját és közben egy rövid Frédi és Bénis mesét láthattunk. Miután mindenki jól lakott színháború következett ahol a kékek és lilák küzdöttek egymás zászlójáért. Ezt a kicsik és nagyon korosztályra bontva külön játszhatták. Majd elkezdődött a számháború, amit már közösen játszott mindenki. A programok átmenete között cserkészjátékokat játszottunk. S egy kis csapatgyűlés után kezdetét vette egy újabb meseerdő ahol Frédi és Béni Irma születésnapjára indult ajándékot venni, de gondja akadt a biztonsági őrrel illetve elfelejtette a virágot, majd a torta Irma arcában landolt egy kis „szélvihar” miatt. Miután véget ért a meseerdő, következhetett a tábortűz, ahol megismerkedhettünk egy ifjú ősember történetével. A tábortüzet igaz mécsesekkel oldottuk meg amiből a 19. számot alakítottuk ki. Majd a tábortüzet takarodó követte és a 16 év felettiek bártorság próbán vehettek részt. Ami élvezetes, hangulatos és kissé ijesztő volt. Az este alatt a teaház végig üzemelt. Igaz a takarodó a nagyobbaknak kicsit elhúzódott, akik beszélgethettek és teázhattak is.

Reggel az ébresztő 7 órakkor volt. Ezt követte egy kis reggeli torna, amin sokat játszottunk. Majd az éhes ősemberek reggelizni kezdetek. Majd a program lezárásakor mindenki emlékül egy kis kitűzőt kapott. Ezután búcsúzás vette kezdetét és hazaindulás.

Úgy érzem, hogy a program remekül sikerült. A sok szervezés és készülődés meghozta gyümölcsét.

Szeretettel várunk a következő Éjszaki Hadijátékunkra is minden érdeklődőt.

Szarvas Petra 19.sz Bükk cs.cs őrsvezetője