Hat éves lett a jogosítványhoz szükséges elsősegélynyújtó tanfolyam, vizsga és cserkész külön próba

Az idén ünnepelte hatodik születésnapját a jogosítványhoz szükséges elsősegélynyújtó tanfolyam, vizsga és cserkész külön próba.  A II. cserkész kerület hagyománnyá vált egész országra meghirdetett speciális programja. A népszerűségét az is bizonyítja, hogy 37 lelkes jelentkező teljesítette a tanfolyamot és a vizsgát, valamint érkeztek Budapestről és Gyöngyösről is cserkészek.

Ez a nagy létszámú program 2014. november 28 – november 29.-én került megrendezésre, aminek otthont immár hagyományosan a Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium adott.

A résztvevők elsajátíthatták azon ismeretek elméleti és gyakorlati alapjait, amelyek szükségesek ahhoz, hogy a vizsgán sikeresen szerepeljenek, valamint a mindennapi gyakorlatban első segítséget tudjanak nyújtani bajbajutott embertársaiknak. A tanfolyam alatt gyakorolhatták a próbababán való újraélesztést a kötözést, a stabil oldalfektetetést, a mérgezések, vérzések ellátását, a gépjárműből való mentést, és elsajátíthatták az általános betegvizsgálat alapjait. E mellett előadásokon szerezhették meg a szükséges elméleti tudást.

A tanfolyam alatt mindenki aktívan kivette a részét a munkából ennek köszönhető, hogy mind a harmincheten sikeres vizsgát tettek.

Se a tanfolyam, se a vizsga nem jöhetett volna létre támogatók nélkül.

Itt szeretnék köszönetet mondani Holczinger Ferenc atyának, iskolánk igazgatójának, aki ismét otthont adott a képzésnek, Dr. Feczkó Gábornak iskolánk orvosának, aki a képzés elméleti részének egy kis darabkáját tartotta. Palla Dávidnak, aki mentőtiszt hallgatóként a képzésben hatalmas segítségemre volt, valamint a vöröskereszt munkatársainak a jó hangulatú vizsgáért.

Minden segítőnek köszönöm a munkáját a képzésen résztvevőknek pedig gratulálok a sikeres vizsgához.

Vass Krisztina ST

Ifjúság – egészségvédelmi védőnő

                                                        Képzés vezető