Bázisunk

Cserkészkerületünk bázisa a Miskolcon a Széchenyi u 19. sz alatt található Weidlich udvarban található.

Itt tároljuk a kerület iratait, archívumait, illetve az egyre bővülő „könyvtárunk”  is itt található, ahol módszertani könyvek, különböző cserkész kiadványok, hasznos szakirodalom kölcsönözhető cserkészeink számára.

archívumok, iratok
bázisunk felső szintje
bázisunk alsó szintje

PONTközPONT Közösségi tér is

Az iroda egyben közösségi tér is, ami alkalmas társas események befogadására, itt tartjuk megbeszéléseinket és a cserkészcsapatok egyik kedvelt helyszíne.

A bázis jól felszerelt, minden technikai eszköz és internet kapcsolat rendelkezésünkre áll. A bázisunkon tárgyaló, zuhanyzó, konyha, akadálymentesített wc, közösségi tér is található.

A Weidlich udvar kiválóan megközelíthető, hiszen a város központjában van, közvetlenül a sétáló utcáról nyílik.

Raktárunk

A raktárunk az Erenyői úton található Miskolci Ingatlankezelő (MIK) telephelyén.

Mielőtt a város helyet biztosított volna ezen a zárt és őrzött telephelyen a raktárkészletünk sorsa igencsak mostoha volt. Dohos pincehelyiségekben, tüzép telep hátsó garázsában, elhagyatott épület emeletén, szóval lehetetlen helyeken tudtuk csak megoldani a raktározást, ahonnan időről időre költöznünk kellett.

Jelenleg két 20 lábas tengeri konténerünk van, és a készletünk alkalmas 250 cserkész táborozására, kültéri rendezvények megtartására, illetve vezetőképzők szervezésére.

Erenyő úti raktár anyaga