Vezető továbbképzés

Az elmúlt hétvégén csapatom pár tagjával egy őrsvezetőknek szervezett továbbképzésen vettünk részt Nyíregyházán. A II. és IX. Cserkészkerület közös vezetői találkozója idén 2. alkalommal került megrendezésre. A program helyszínéül a Luther Márton Kollégium és az Evangélikus Kossuth Lajos Gimnázium szolgált.

Péntek este érkeztünk meg a nyíregyházi Luther Márton Kollégiumba. Gyors regisztráció után elfoglalhattuk szálláshelyünket. A finom és igazán bőséges vacsora után kezdetét vette a két kerület csapatparancsnoki megbeszélése. A II. és IX. kerületi csapatok képviselői külön-külön vitatták meg dolgaikat. Eközben az őrsvezetők kiélhették röpi- és kosárszenvedélyüket az iskola tornatermében. A virtuális sportok szerelmeseire is gondoltak a szervezők, x-boxon is kipróbálhattuk magunkat jó pár játékban. Természetesen a hajnalig tartó baráti beszélgetések sem maradhattak el.

Szombaton az ébresztő és a rádiós reggeli torna után egy fenséges reggelivel kezdődött a nap. A program további része már valóban a továbbképzésről szólt. Mialatt a vezetők újabb fontos témákat veséztek ki, mi őrsvezetők a kiscserkészet rejtelmeivel ismerkedtünk meg. Egész délelőtt minta őrsi gyűlések és elméleti képzések mentek. Megismerkedhettünk egy tucat vérbeli nyíregyházi kiscserkésszel. Ebéd után újult erővel, de már kiscserkész barátaink nélkül folytattuk az előadásokat. Volt szó a kiscserkészet kialakulásáról, csapaton belüli helyéről, felépítéséről, munkatervírásról, a mesék, a meseerdő szerepéről. A szombati napot és egyben a találkozót is egy közös kép elkészítésével és gyors rendrakással zártuk. Egy ilyen tartalmas hétvége után hazafelé repültek a kilométerek.

Összességében ez a hétvége igazán tartalmasra sikeredett, mégis leginkább a kollégium menzájának főztjét, és a rég nem látott barátokkal való találkozást élveztem. 

(Aranyi Hajnalka ŐV, 784. Erő cscs.)