Óriási előrelépés volt a II. Cserkészkerület életében, hogy 2015-ben beköltözhettünk az új irodánkba, mely a miskolci “Weidlich Palota” első emeletén található.

Az 1989-es újjáalakulás óta hat különböző helyre költözött az iroda, és az egyik helyen sem érezhettük teljes mértékben otthon magunkat. 

Az irataink és a dokumentációk archiválása és biztonságos tárolása szinte lehetetlen volt, és a vezetőségi megbeszélések is zord körülmények közt zajlottak.

A mozgalom újjászervezésének kezdetén ideiglenes székhelyül szolgáló Református Egyház kerületi Székházból elköltöztünk a Hunyadi út 2 szám alatti kis irodába, melyet a Miskolci Ingatlan Kezelőtől (MIK) béreltünk.

Mivel a város átalakításra szánta a helyiséget, innen a Hunyadi János cserkészcsapat otthonába költözött az iroda a Miskolc Hunyadi János utca 56. szám alá.

Sajnos innen is tovább kellett költöznünk, mert az egyházi tulajdonban lévő ingatlant a fenntartó eladta, jelenleg a Tanoda pékség működik az épületben.

Innen a Baross u. 15-17 alatti épületbe költöztünk tovább (volt tüzérlaktanya), ahol a kerületi felszerelés raktározását is megoldhattuk.

A második emeleti helyiségek viszont fűtetlenek voltak, folyamatosan beáztak, és emberfeletti munka volt egy-egy tábor alkalmával a szűk emeleti lépcsőházban felcipelni a felszereléseket.

Ráadásul biztonságban semmit sem tudhattunk a teljesen elhagyatott épületben és környéken. 2003-ban végül innen is el kellett költöznünk.

Következő állomásunk a Miskolc Kossuth utcai református Nyilas Misi Ház volt, amit az Szabó Sándor lelkipásztor eleve úgy alakított ki, hogy ott a cserkészeknek is legyen helye.

Ez volt az első olyan iroda, ahol kulturált körülmények közt rendezkedhettünk be, és végre nem fűtetlen, dohos helyiségben kellett tartanunk az ügyeleti alkalmakat és a megbeszéléseinket.

Tizenhárom év után sajnos a Nyilas Misi Házból is mennünk kellett, ekkor döntöttünk úgy saját ingatlan után nézünk.

Háttér civil szervezetünk a Háromkő Egyesület 2003-as megalakulás óta próbált spórolni, hogy valamikor hátha módja lesz a programjaihoz szükséges mikrobuszt vásárolni, vagy esetleg egy irodába beruházni.

A költözés felgyorsította ezt a folyamatot, amikor is rábukkantunk a belvárosban található Széchenyi út 19. sz alatti kis 41 m2-es lakásra.

A teljesen lepusztult ingatlant tagjaink kölcsönéből újítottuk fel, ami azóta is bázisunkként szolgál.

A saját ingatlan nagy felelősséggel is jár, hiszen a közüzemi díjakat fizetni kell. Az iratainkat archiváltuk, és végre méltó helyen tudhatjuk az ország és a régiónk legnagyobb ifjúsági szervezetének irodáját.